Creëer die industriële droomtuin veel gemakkelijker!

Geplaatst op

Als je houdt van een stoere en eigentijdse uitstraling, is een industriële droomtuin iets voor jou. Met ruwe texturen, strakke lijnen en industriële elementen kun je een unieke buitenruimte creëren. In deze blog delen we inspirerende tips en suggesties om een prachtige industriële tuin te realiseren. We zullen ook ingaan op het belang van veiligheid in je tuinontwerp. 

Ruwe materialen en minimalistisch design

Een industriële tuin kenmerkt zich door het gebruik van ruwe en minimalistische materialen. Denk aan beton, staal, gerecycled hout en baksteen. Gebruik deze materialen voor elementen zoals terrassen, plantenbakken, muuraccenten en meubels. Creëer strakke lijnen en eenvoudige vormen om de industriële esthetiek te versterken.

Beton en grindpaden

Vervang traditionele bestrating door betonnen paden of grind. Betonnen paden bieden een strakke en moderne uitstraling, terwijl grindpaden een industrieel tintje geven en een natuurlijk gevoel behouden. Beide opties zijn duurzaam en onderhoudsarm.

Structuren met staal

Integreer staal in je tuinontwerp om een industriële sfeer te creëren. Denk aan een stalen pergola, tuinhekken of een moderne buitenkeuken met stalen accenten. Staal voegt niet alleen visuele aantrekkingskracht toe, maar is ook duurzaam en robuust.

Speel met contrasten

Industriële tuinen worden gekenmerkt door het spel van contrasten. Combineer ruwe materialen zoals beton en staal met zachte elementen zoals groene beplanting. Creëer een contrast tussen strakke lijnen en weelderige planten om een visueel evenwicht te bereiken.

Verlichting met industriële accenten

Verlichting speelt een cruciale rol in een industriële tuin, zowel voor sfeer als veiligheid. Kies voor verlichtingsarmaturen met een industrieel design, zoals wandlampen met metalen kooien, hanglampen met zichtbare gloeilampen of grondspots met een robuuste behuizing. Verlicht belangrijke gebieden, zoals looppaden en zithoeken, om de veiligheid in je tuin te waarborgen.

 

Veiligheid boven alles

Bij het creëren van je industriële droomtuin is het essentieel om aandacht te besteden aan veiligheidsaspecten. Zorg ervoor dat elektrische installaties vakkundig worden uitgevoerd en voldoen aan de geldende normen. Vermijd scherpe randen en objecten die letsel kunnen veroorzaken.Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor privacy en veiligheid, dat doe je onder andere met een gedegen hekwerk. Zo kunnen ongenode gasten niet zomaar de tuin binnenwandelen.Een hekwerk kopen doe je gemakkelijk online. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Neem met ons door hoe je leuker en beter je woondesign kunt realiseren.

Contactgegevens

Via info @ vangilsdewit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden