Het geheim achter een goede nachtrust

Geplaatst op

Wil jij graag een nieuw bed kopen? Dan is dat uiteraard een goede investering. Als een bed niet meer in je interieur past of gewoonweg versleten en oud is, is dat altijd een goede reden om een nieuw bed te kopen. Omdat een bed een groot deel van je houding kan bepalen en lasten van je kan ontnemen is het belangrijk om hier een goede keuze in te maken. Een boxspring is dan ook snel groeiend in populariteit wat betreft bedsoorten, en dat is natuurlijk niet voor niets. Benieuwd naar wat een boxspring nou precies inhoudt en wat de voordelen zijn ten opzichte van de andere bedden? Lees dan vooral deze blog verder.

Wat is een boxspring precies

Een boxspring is een bed dat eigenlijk heel anders is opgebouwd dan de houten en stalen bedden die je normaal gewend bent. Houten en stalen bedden zijn namelijk voorzien van een latte bodem waar je een los matras in kunt plaatsen. Een boxspring daarin tegen is voorzien van een veerbodem die daarboven op één of twee matrassen heeft liggen die het bed één geheel maken. Het bed is dan ook voorzien van geheel stof en in meerdere kleuren te krijgen.

Waarom een boxspring ideaal is

Een boxspring is ideaal door de fijne comfort en ondersteuning die het bed biedt. Doordat het bed voorzien is van veel stof op naast en onder het bed heb je geen last van harde of scherpe randen waar je je aan kunt bezeren. Bovendien zijn deze bedden onwijs stijlvol en geven vaak een betere look mee in je slaapkamer. De bedden ogen wat dat betreft ook veel luxer en zijn goed te behandelen met een stofzuiger, natte doek en een stoomreiniger.

Een topper!

De naam zegt het al, het is gewoon een topper. Een topper is namelijk een dun matras onderdeel dat je bovenop het standaard boxspring matras kan plaatsen. Deze topper is dan ook te verkrijgen in verschillende materialen en soorten, zoals traag of koudschuim en kan ervoor zorgen dat je bed nog comfortabeler wordt en je nog meer ondersteuning kan bieden. Omdat het een licht, makkelijk en dun matras is, is het ook gemakkelijk om de topper soms te laten luchten en met de jaren te vervangen, waardoor de levensduur van je boxspring ook weer verlengt. Voor de topper is het nog wel belangrijk om een topper hoeslaken aan te schaffen die je kunt wassen en geregeld kunt omwisselen voor een extra schoon en fijn bed.

Gerelateerde berichten

Over ons

Neem met ons door hoe je leuker en beter je woondesign kunt realiseren.

Contactgegevens

Via info @ vangilsdewit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden