Keukentips voor je design

Geplaatst op

Als het gaat om keukendesign in 2023, zijn er enkele trends en tips waar je rekening mee kunt houden. Hier zijn enkele ideeën om je keuken een moderne en stijlvolle uitstraling te geven:

Minimalistisch ontwerp

Minimalisme blijft een populaire trend in keukendesign. Kies voor strakke lijnen, eenvoudige kleurenschema’s en minimalistische hardware om een rustige en opgeruimde uitstraling te creëren.

Duurzame materialen

Duurzaamheid is steeds belangrijker in het keukendesign. Overweeg het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, gerecyclede kunststoffen of FSC-gecertificeerd hout voor kasten en werkbladen.

Geïntegreerde apparatuur

Verborgen apparatuur wordt steeds populairder. Overweeg het gebruik van geïntegreerde apparatuur zoals vaatwassers en koelkasten die naadloos worden geïntegreerd in de keukenkasten, waardoor een gestroomlijnd en uniform uiterlijk ontstaat.

Slimme technologie

Met de opkomst van slimme apparaten kun je jouw keuken upgraden met technologische functies. Denk aan slimme koelkasten met ingebouwde schermen, slimme kranen met touchless bediening en spraakgestuurde verlichtingssystemen.

Contrasterende kleuren

Speel met kleuren door een contrast te creëren tussen de kasten, wanden en vloeren. Bijvoorbeeld, combineer donkere kasten met lichte werkbladen en achterwanden, of omgekeerd, voor een opvallend effect.

Open planken

Open planken winnen aan populariteit in de keuken. Ze bieden een plek om je favoriete serviesgoed of kookboeken tentoon te stellen en voegen een gevoel van openheid toe. Combineer open planken met gesloten kasten voor een gebalanceerde uitstraling.

Statement-verlichting

Kies voor opvallende en unieke verlichtingsarmaturen om een statement te maken in je keuken. Hang bijvoorbeeld een grote, opvallende kroonluchter boven de eettafel of installeer decoratieve pendelverlichting boven het keukeneiland.

Natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen door natuurlijke elementen in je keuken op te nemen. Denk aan planten, houten accenten, natuursteen of marmeren werkbladen om een organische en rustgevende sfeer te creëren.

Functionele indeling

Een goed doordachte indeling is essentieel voor een functionele keuken. Overweeg een ergonomisch ontwerp waarbij de belangrijkste werkgebieden, zoals het fornuis, de gootsteen en de koelkast, zich binnen handbereik bevinden.

Personalisatie

Maak je keuken persoonlijk door decoratieve elementen toe te voegen die je eigen stijl weerspiegelen, zoals kunstwerken en interessante kleuren. Bij keuken ede nemen ze graag met je door wat je allemaal kunt doen op het terrein van keukendesign. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Neem met ons door hoe je leuker en beter je woondesign kunt realiseren.

Contactgegevens

Via info @ vangilsdewit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden