Landelijk design, hoe richt je dat in?

Geplaatst op

Landelijk design is een interieurstijl die warmte, gezelligheid en een vleugje rustieke charme uitstraalt. Het omvat elementen die geïnspireerd zijn op het plattelandsleven en de natuur, en creëert zo een ontspannen en comfortabele sfeer in huis. In deze blog zullen we snel enkele tips delen over hoe je een landelijk design kunt inrichten en hoe je deze stijl kunt integreren in je interieur.

Natuurlijke materialen 

Een belangrijk aspect van landelijk design is het gebruik van natuurlijke materialen en texturen. Denk aan hout, steen, riet, linnen en katoen, die een warme en organische uitstraling toevoegen aan de ruimte. Kies voor meubels en accessoires gemaakt van deze materialen om een authentieke landelijke sfeer te creëren.

Kleur is een must

Daarnaast speelt kleur een belangrijke rol in het creëren van een landelijk interieur. Ga voor zachte en neutrale kleuren zoals wit, crème, beige, taupe en verschillende tinten bruin om een rustgevende en serene ambiance te bevorderen. Deze kleuren kunnen worden aangevuld met accenten in warme aardetinten zoals terracotta, roestbruin en olijfgroen om wat diepte en contrast toe te voegen aan de ruimte.

Comfort en eenvoud

Wat betreft meubilair, streef naar een mix van comfort en eenvoud. Kies voor meubels met een rustieke uitstraling, zoals houten eettafels en stoelen met een verweerde afwerking, comfortabele banken en fauteuils met zachte kussens en natuurlijke stoffen, en robuuste kasten en dressoirs met een vintage uitstraling. Het doel is om een gezellige en uitnodigende ruimte te creëren waarin mensen zich meteen thuis voelen.

Landelijke accessoires maken je interieur persoonlijk 

Accessoires spelen ook een belangrijke rol bij het inrichten van een landelijk interieur. Denk aan gezellige kussens en dekens, wollen tapijten, keramische potten en vazen, manden van riet of gevlochten materiaal, en decoratieve items geïnspireerd op de natuur zoals gedroogde bloemen, takken en schelpen. Deze accessoires voegen persoonlijkheid en karakter toe aan de ruimte en helpen bij het creëren van een warme en uitnodigende sfeer.

Conclusie

Tot slot is verlichting een cruciaal element om de juiste sfeer te creëren in een landelijk interieur. Realiseer een zachte en warme verlichting, zoals dimbare lampen, kaarsen en lantaarns, om een gezellige en intieme ambiance te bevorderen. Ook natuurlijk licht is belangrijk, dus zorg voor voldoende ramen en gebruik lichte gordijnen of shutters om het licht binnen te laten stromen. Met deze tips kun je een landelijk design creëren dat de rustieke charme en gezelligheid van het plattelandsleven naar je huis brengt. Door natuurlijke materialen, zachte kleuren, comfortabel meubilair en warme verlichting te combineren, kun je een ontspannen en uitnodigende ruimte creëren waarin je kunt genieten van de eenvoudige geneugten van het leven.

De woonwinkel lelystad helpt je graag verder aan een gaaf interieur. Ze bieden je bijvoorbeeld heel veel interessante landelijke opties

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Neem met ons door hoe je leuker en beter je woondesign kunt realiseren.

Contactgegevens

Via info @ vangilsdewit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden