Ontspannen wonen | Tips voor een vlotte afvoer in een druk gezin

Geplaatst op

In een levendig huishouden met kinderen lijken verstopte afvoeren bijna onvermijdelijk. Gelukkig zijn er eenvoudige tips om deze veelvoorkomende problemen te voorkomen en op te lossen, zodat je huis ontspannen blijft stromen.

1. Riool ontstoppen

Soms is de oorzaak van problemen dieper dan je denkt. Een verstopt riool kan leiden tot terugkerende problemen elders in huis. Overweeg een professionele loodgieter om de hoofdleidingen schoon te houden. Regelmatig onderhoud voorkomt verstoppingen in de rest van het huis. Geen idee waar je terecht kunt? Geen paniek! Er zit een goede Loodgieter in Amsterdam Noord die jou kan helpen!

2. Toilet verstopping

Een verstopt toilet kan een dagelijkse strijd worden in een druk gezin. Gebruik een wc-borstel met stugge haren om kleine verstoppingen te verhelpen. Voorkom problemen door alleen wc-papier door het toilet te spoelen en andere items in de prullenbak te deponeren.

3. Gootsteen verstopt

Een verstopte gootsteen kan het gevolg zijn van etensresten en vet. Gebruik een mengsel van heet water en azijn om vetophoping te verminderen. Plaats een zeefje in de gootsteen om voedseldeeltjes tegen te houden. Maak het een gewoonte om regelmatig heet water door de afvoer te spoelen.

4. Afvoer verstopt

Kleine afvoerproblemen kun je vaak oplossen met een milieuvriendelijke ontstopper. Giet een kopje baking soda in de afvoer, gevolgd door een kopje azijn. Spoel af met heet water. Dit kan helpen om kleine verstoppingen te voorkomen en de afvoer fris te houden.

5. Wasbak vol met water

Een wasbak die volloopt, kan frustrerend zijn. Dit kan worden veroorzaakt door haren en zeepresten. Gebruik een ontstopper met een rubberen zuignap om verstoppingen te verhelpen. Voorkom de opbouw van haren door regelmatig het afvoerrooster schoon te maken.

6. Doucheputje loopt niet meer door

Een traag lopend doucheputje duidt vaak op ophoping van haar en zeep. Gebruik een plastic haak om vastzittende haren te verwijderen. Voorkom problemen door een afvoerzeefje te gebruiken en regelmatig te reinigen.

Handige tips om dit allemaal tegen te gaan

  • Gebruik eenmaal per week kokend water: Giet wekelijks een pan kokend water door de afvoeren om vet en zeepresten te verwijderen.
  • Plaats afvalbakjes in de badkamer: Voorkom dat onnodige items zoals wattenstaafjes en tandzijde in de afvoer belanden.
  • Spoel met heet water: Na het gebruik van de gootsteen, douche of wasbak, spoel altijd na met heet water om ophoping van zeep en vet te voorkomen.

Eén sleutelwoord voor een zorgeloze afvoer in een druk gezin: ”Onderhoud.” Met regelmatig onderhoud kun je verstoppingen voorkomen en blijft het water in huis soepel stromen, waardoor de dagelijkse routine net een beetje stressvrijer wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Neem met ons door hoe je leuker en beter je woondesign kunt realiseren.

Contactgegevens

Via info @ vangilsdewit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden