Wat kun je allemaal doen in het design van je tuin?

Geplaatst op

Het is leuk om af en toe een nieuw design aan te brengen in je tuin. Je wilt natuurlijk dat je in de zomer leuk kan genieten in de tuin met familie en vrienden. In de blog geven we je graag een aantal basisideeën. Lees snel verder. 

Betontegels

Veel materialen zijn tegenwoordig beschikbaar om een mooie design voor je tuin te realiseren. Een van de meest gekozen materialen is beton. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het een supersterk materiaal is. Zo zijn betontegels 60×60 zijn de ideale keuze om een interessante elementen in je tuin te brengen, zoals een pad en een terras. Ook voor bijvoorbeeld een schutting, of de fundering van bijvoorbeeld een tuinhuis is beton een prima materiaal.

Tuinhout 

We zijn allemaal dol op de natuurlijke looks van hout. Het straalt een bepaalde warmte uit. Daarom zien we ook zoveel tuinhout gebruikt in design voor in de tuin. Pergola’s, schuurtje en erfafscheidingen, vaker dan je denkt gebruiken mensen er tuinhout voor. Dit is natuurlijk een marketingterm voor houtsoorten die geschikt zijn voor gebruik in de tuin. Zo is eikenhout populair omdat het zo duurzaam is. 

Gaaf design maken 

Om lekker te kunnen genieten van je tuin, dat is soms wat makkelijker gezegd dan gedaan,  is belangrijk om een gaaf ontwerp te maken en uit te werken. Je kunt dat later tijdens het concreet maken aanscherpen. Want een ontwerp is in vele gevallen ook een eerste aanzet. Maak iets waar je erg enthousiast over bent. Dan blijft het jarenlang leuk. Laat je informeren door interessante tuinexperts en architecten om met iets heel moois te komen. 

Wil je meer weten over design, beton, tuinen en verbouwen? Lees dan de andere publicaties op onze site. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Neem met ons door hoe je leuker en beter je woondesign kunt realiseren.

Contactgegevens

Via info @ vangilsdewit.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden